پل طبیعت

پل طبیعت

«پل طبیعت»، یکی از شاخص‌ترین پروژه‌های مدیریت شهری است که به دیگر نمادهای ماندگارِ پایتخت ایران اضافه شده است. این پل، عنوان سازه برتر فولادی و بزرگترین پل غیرخودرویی کشور را به خودش اختصاص داده است. «پل طبیعت» با 7000 مترمربع مساحت، 270 متر طول و 40 متر ارتفاع از سطح بزرگراه مدرس در سه طبقه، بخش شرقی و غربی اراضی عباس آباد را به هم پیوند می‌دهد. این پل با 14000 قطعه فولادی و وزنی حدود 2000 تن برای عبور عابرین پیاده با در نظر گرفتن گردشگری سلامت اجرا شده است. پل طبیعت بر اساس طرح جامع اراضی عباس‌آباد و طرح‌های بالادستی پایتخت ساخته شده است.
این پل به عنوان یک فضای شهری پویا و سرزنده، مقصد گردشگری و شهری نقش‌آفرینی می‌کند به طوری که تمامی اقشار می‌توانند از آن بهره مند شوند. سایر پل‌ها عموما محلی برای عبور و مرور محسوب می‌شوند اما پل طبیعت، علاوه بر اینکه دو عرصه طبیعی شهر یعنی بوستان‌های بنادر و طالقانی را به یکدیگر متصل کرده، با وجود امکانات دیگری از جمله پوشش گیاهی، جانمایی مبلمان شهری، وجود کافه‌ها و رستوران‌های مختلف، به فضایی برای حضور و توقف شهروندان نیز تبدیل شده است. «پل طبیعت» در دوره‌های مختلف، به عنوان یکی از نخستین مراکز محبوب گردشگری مردم در وب سایت بین‌المللی گردشگری «تریپ ادوایزر» انتخاب شده است.
معماری این پل از الگوی ایرانی- اسلامی گرفته شده است. سازه‌ ارگانیک و فرم درختی شکل ستون‌ها، همچنین حرکت روی یک مسیر قوسی به همراه تغییر ارتفاع، تنوع گسترده‌ای از مناظر به عابران پیاده ارائه می‌دهد و مخاطب را برای کشف مسیر پر پیچ و خم در سطوح ارتفاعی مختلف برای رسیدن به انتهای آن ترغیب می‌کند.
طراحی «پل طبیعت» نتیجه یک مسابقه دو مرحله‌ای است که از طرف شرکت نوسازی عباس آباد مطرح شد تا فرصتی برای بروز استعداد و خلاقیت جوانان این سرزمین نیز باشد. در نهایت طرح گروهی از جوانان با عوامل کلیدی لیلا عراقیان، سحر یاسایی و علیرضا بهزادی پذیرفته شد و ساخت آن چهار سال زمان برد.
طراحی «پل طبیعت» موفق به دریافت جوایز مختلفی از جمله جایزه معروف معماری آقاخان در سال 2016 شد.