نشست خبری نخستین جایزه ملی پویانمایی «آب و آتش» صبح روز چهارشنبه سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با حضور سید محمدحسین حجازی، مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد، بهرام عظیمی رئیس هیات داوران جشنواره و روانبخش صادقی رئیس هیات مدیره انجمن بینالمللی انیمیشن ایران (آسیفا)، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد؛ در این نشست، سید محمدحسین حجازی با تاکید بر اهمیت جایگاه منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد در توسعه هنر پویانمایی بیان کرد: «منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد سعی دارد این جایزه ملی را به شکل هدفمند و تخصصی مدیریت کند. منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد در حوزه هنر فعالیت جدی دارد و کوشک باغ هنر از جمله مراکز فعال ما در این زمینه است.»
مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری افزود: «اعتبار منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد و برند شدن آن در سطح بینالمللی، ماموریت ماست. در کنار اینها، تولید محتوای مناسب در حوزه پویانمایی یکی از دغدغههای جدی ماست و در این مسیر، همکاری با مجموعههای تخصصی نظیر آسیفا را دنبال میکنیم.»
او افزود: «ما در تولید محتوا، نگاه نو و استفاده از ابزارهایی مانند هوش مصنوعی را مدنظر داریم و تلاش میکنیم وارد عرصههایی شویم که آینده این صنعت را رقم میزنند.»
سید محمدحسین حجازی، با اشاره به اهمیت این منطقه در ارتقای فرهنگی و هنری شهر تهران گفت: «منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد از معدود نقاط پایتخت است که ظرفیتهای منحصربه فردی برای توسعه هنر و تولید محتوای فرهنگی دارد. در سالهای اخیر تلاش کردهایم این منطقه را به قطب فرهنگی پایتخت تبدیل کنیم و جشنوارههایی از این دست میتواند ما را به این هدف نزدیکتر کند.»
او ادامه داد: «برگزاری نخستین جایزه ملی پویانمایی آب و آتش در کوشک باغ هنر، بخشی از برنامه کلان ما برای معرفی عباسآباد به عنوان یک برند فرهنگی در سطح ملی و بینالمللی است. پویانمایی زبان جهانی هنر امروز است؛ زبانی که میتواند هویت فرهنگی و تاریخی ما را به مخاطبان جهانی معرفی کند.»
حجازی با تاکید بر نقش هوش مصنوعی در آینده تولیدات فرهنگی افزود: «هوش مصنوعی در عرصه پویانمایی امروز حرفهای تازهای برای گفتن دارد. ما تلاش میکنیم با رویکردی نوآورانه، از این ابزار برای تولید محتوای فاخر بهره ببریم. در واقع، میخواهیم جشنواره آب و آتش فقط یک رقابت هنری نباشد، بلکه سکویی برای کشف استعداد، حمایت از نوآفرینی و ترسیم آینده پویانمایی در ایران باشد.»
او در پایان گفت: «برگزاری این جشنواره، آغاز مسیری تازه برای منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد است تا در کنار توسعه زیرساختهای فرهنگی، نقش فعالی در شکلگیری زیستبوم تولید محتوای خلاق در کشور داشته باشد.»
در ادامه این نشست خبری روانبخش صادقی، دبیر جشنواره، گفت: «یکی از خوشبختیهای ما در برگزاری این جشنواره، استقبال و همراهی هنرمندان و فعالان حوزه انیمیشن است. انجمن آسیفا به عنوان نهاد تخصصی در این حوزه، وظیفه خود میداند که به اشاعه فرهنگ پویانمایی بپردازد و از فعالان و استعدادهای سراسر کشور حمایت کند.»
او با اعلام جزئیات ساختار رقابتی جشنواره افزود: «نخستین جایزه ملی پویانمایی آب و آتش در پنج بخش برگزار میشود بخش «تهران دیدنی» با محوریت نمادهای منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد تهران (از جمله پل طبیعت، گنبد مینا، بوستان آب و آتش، میدان مشاهیر و آثار نادر ابراهیمی)، بخش حرفهای (با موضوع آزاد)، بخش دانشجویی (موضوع آزاد)، بخش نوجوانان (موضوع آزاد) و بخش ویژه هوش مصنوعی که به آثاری اختصاص دارد که با بهرهگیری از فناوریهای نوین تولید شدهاند.»

صادقی همچنین اعلام کرد: «ثبتنام آثار از سوم تا دهم اردیبهشت انجام میشود و داوری آثار از نیمه دوم تیرماه آغاز خواهد شد. مراسم اختتامیه و اهدای جوایز نیز در تاریخ ۲۵ تیرماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد. ارسال آثار از طریق پایگاه رسمی آسیفا ایران به نشانی www.asifairan.com امکانپذیر است.»
بهرام عظیمی، رئیس هیات داوران جشنواره نیز در سخنانی گفت: «این جشنواره واقعا جزو اولینهاست که به شکل تخصصی به انیمیشن میپردازد و از نوجوان تا حرفهای را پوشش میدهد. جای چنین جشنوارهای در کشور خالی بود. ما بخشی داریم که هنرمندان میتوانند صرفا با ارسال فیلمنامه، استوریبرد یا استوریریل شرکت کنند و به بهترین آثار جوایز ارزندهای اهدا خواهد شد.»
او در ادامه با اشاره به تندیس ویژه جشنواره افزود:«تندیس این جشنواره خاص است. طراحی آن توسط هنرمندی از اصفهان انجام و از سرامیک و سفال ساخته شده است. الهام آن، نقش بز روی جام سفالی شهر سوخته است که بسیاری آن را نخستین انیمیشن جهان میدانند. این انتخاب نه تنها ریشه در فرهنگ دارد بلکه به جشنواره هویت بینالمللی میبخشد.»
نخستین جایزه ملی پویانمایی آب و آتش، با همکاری انجمن آسیفا ایران و منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد، در تاریخ ۲۵ تیرماه ۱۴۰۴ برگزار میشود. این رویداد در چهار بخش اصلی «تهران دیدنی»، «حرفهای»، «دانشجویی» و «نوجوان» و یک بخش ویژه «هوش مصنوعی» برگزار خواهد شد.
در بخش «تهران دیدنی»، آثار برگزیده در اولویت حمایت مالی برای تولید قرار خواهند گرفت. همچنین داوری تخصصی در بخشهایی چون بهترین انیمیت، طراحی کاراکتر، طراحی فضا، موسیقی، صداگذاری و سایر موارد تکنیکی انجام میشود. برای نخستینبار، در بخش تهران دیدنی، آثاری در قالب استوریبرد و استوریریل نیز پذیرفته و داوری خواهند شد.
انتهای پیام