بوستان حضرت ابراهیم(ع) که همه آن را با نام آب و آتش میشناسند، حدود 18000 متر مربع وسعت دارد و در شمال منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد، تقاطع خیابان شهیدی (دیدار) و بزرگراه آفریقا واقع شده است اما ورودی اصلی مجموعه از بزرگراه حقانی طراحی شده است . این بوستان بر اساس داستان حضرت ابراهیم (ع) و با دو مفهوم کلی آب و آتش که در برههای از زندگی ایشان نقش دارد، طراحی و در سال 1388 افتتاح شد. از آنجا که بخش گردشگری اراضی عباس آباد با موضوع سفرنامه شکل گرفته، این بوستان در بخش نخست آن جانمایی شده و مفهوم «به آب و آتش زدن» را برای شروع یک سفر به مخاطب القا میکند.
یکی از طراحیهای جذاب این بوستان «میدان آب» است. با باز شدن فوارههای کاشته شده در دل زمین، باران از زمین به آسمان میبارد و این میدان را به یکی از دوست داشتنیترین نقاط تفریحی کودکان در فصل تابستان بدل کرده است.
چهار برج آتشِ 10 متری همراه با فوارههای آب با 240 نازل و نورپردازی زمینی، آب و آتش را در کنار یکدیگر قرار داده است.
همچنین پرده فرفورژه فولادی با ارتفاع 4 متر و طول 100 متر در امتداد مسیر حرکت، داستان زندگی حضرت ابراهیم را در6 بخش از بت شکنی و گلستان شدن آتش فتنه، تا نزول فرشتههای وحی، قربانی کردن حضرت اسماعیل (ع) و حج را تداعی میکند که به «پرده روایتگری» معروف است. در نهایت مجسمه سیاوش که ریشه در ادبیات کهن ایران و داستانی مشابه حضرت ابراهیم (ع) دارد، در این پارک جا گرفته است.
آمفی تئاتری روباز«گِرادان» شاخصه دیگر بوستان آب و آتش است که با سازه چادری 700 متر مربعی، 750 نفر ظرفیت دارد و معمولا برنامههای نمایشی از نقالی و پرده خوانی تا تئاتر خیابانی، مراسم مذهبی و آیینی در آن برگزار میشود.
همچنین بخشی از مبلمان شهری استفاده شده در منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد مربوط به آثار خلق شده در سمپوزیوم مبلمان هستند. نشیمنگاههایی خاص با طراحیهای متفاوت که معمولا نظر شهروندان را جلب میکنند.